Giáo Dục

Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 1 có đáp án


Nằm trong bộ tài liệu bài tập ôn thi học kì 1 tiếng Anh lớp 6 năm 2021 – 2022, đề ôn tập tiếng Anh 6 học kì 1 có đáp án dưới đây do website.com sưu tầm và đăng tải. Đề cương tiếng Anh lớp 6 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 1 – 6 giúp các em học sinh lớp 6 củng cố kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

* Tham khảo thêm bộ đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh khác như:

4 Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 – 2022

6 Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án năm 2021

* Xem thêm: Bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021 Tải nhiều

I. Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh lớp 6 năm 2021

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1. Our school ……………………………………. by green fields.

A. is surrounded

B. is surround

C. surrounds

D. surround

2. My friends want to study in a/an ………….. school because they want to learn English with

English speaking teachers there.

A. national

B. international

C. creative

D. boarding

3. They are healthy. They do ……………………… everyday.

A. football

B. physics

C. judo

D. breakfast

4………………….. Lan often ………………….. homework after school?

A. Does/do

B. Is/do

C. Does/doing

D. Is/does

5. Hanh is usually early__________ school because she gets up early.

A. on

B. for

C. at

D. to

6. . Would you like to come to my house for lunch?

A. Yes, sure

B. No, I don’t.

C. I’m sorry. I can’t

D. Yes, I would.

7. . Can you ______ the biscuits for me, please?

A. play

B. pass

C. do

D. have

8. Lan has ________________ hair.

A. long black curly

B. long curly black

C. black long curly

D. long black curly

9. Lan often ———— her bike to visit his hometown.

A. Drives

B. flies

C. rides

D. goes

10. What would you like to drink now? ———————————————-

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. apple juice, please

11. I can’t come right now. I ———— when I finish my homework.

A. am coming

B. come

C. will come

D. came

12. If you read more, your vocabulary will ————– every day.

A. good

B. well

C. better

D. best

13. It is wrong of you to do this. This —————–never happen again

A. does

B. would

C. will

D. must

14. “——————————–“? “He is of medium height, with black hair and dark skin”

A. What is your new friend like?

B. What does your new friend look like?

C. How is your new friend?

D. What does your new friend like ?

15. “————————-do you play table tennis? – Once a week

A. How much

B. How long

C. How for

D. How often

16. Trung wants to become a musician. He thinks it is the ————-job in the world.

A. good

B. more good

C better

D. best

17. There are too many buildings————this city.

A. in

B. at

C. with

D. on

18. Excuse me, I’m looking for a telephone box”. “There ‘s one———————”

A. straight

B. at the corner of the street

C. turn right

D. going left

19. My parents always say that I ——–take things without asking.

A. needn’t

B. mayn’t

C. shouldn’t

D. won’t

20. “Would you like me turn off your computer?” “————-. I ‘ll do it myself.”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. Don’t do it

D. Of course

Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I don’t have a bookshelf in my room.

There——————————————————————————

2. The note book is on the book.

The book ————————————————————————

3. The car is in front of the bus.

The bus —————————————————————————-

4. My favorite room in the house is the bedroom.

I like——————————————————————————–

5. Quang is lazier than Ha.

Ha———————————————————————————–

6. A city is noisier than a village.

A village—————————————————————————-

7. Please tell me something about your neighborhood.

Can———————————————————————————-

8. In summer, Da Nang is hot but Vinh hotter.

In summer, Vinh——————————————————————

9. It is wrong of us to throw rubbish.

We mustn’t ———————————————————————–

10.Ha Noi is large, Bangkok is larger and Tokyo is the largest.

Tokyo is ————————————-the three cities.

11.It is not good to stay up so late to listen to music.

You should————————————————————————

12.How many times a week do you go to your painting club.

How often ————————————————————————-

13.It is essential that you do your homework before going to school.

You must —————————————————————————

14.Nobody is older than my grandfather in my family.

My grandfather is —————————————————————–

15.Kiet is the best at English in his class.

Nobody in Kiet’s class————————————————————

Make sentences using the words and phrases given

1. Computer studies/ Nam’s favorite subject.

2. Mrs Thao / our teacher/ English.

3. Where/Mr Tan/ live?

4. Shall/ introduce you my best friend, An?

5. Trung/ like/ play soccer.

Read the following passage and choose the correct answer

NOISY NEIGHBORS

Do you sometimes have problems with your neighbor such as noise or littering? Well, the people of Pilton Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents, caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers all over the street. The music plays until the early hours of the morning, and you can hear people talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live an and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said that last year; “I don’t want stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

1. What happen in Pilton, Somerset every summer?

A. The neighbors are noisy.

B. There are many villagers

C. There is a pop music festival

D. the villagers litter the street.

2. Visitors litter the street with—————————.

A. tents

B. caravans

C. motorhomes

D. cans and papers

3. How long is the pop music festival every year?

A. one night

B. The whole summer

C. Three or four days

D. The whole year

4. What is Pilton like during the rest of the year?

A. A noisy place

B. A quiet village

C. A nightmare

D. A music concert

5. The villagers just want to ————————–

A. have a normal life as usual

B. stop the fans enjoy the festival

C. move far away

D. put an end to the festival

Read the passage and answer the questions

During the break time we usually play in the schoolyard. The boys often play badminton. The girls always skip rope. I like to play hide – and – seek with my friends. Thu and Nga sometimes play chess in the classroom. Now we cannot play in the schoolyard because it’s raining.

Questions

1. During the break time, What do the boys often do?

2. Do The girls play skipping rope in the schoolyard?

3. Who does the writer play hide and seek with?

4. Why don’t they play in the schoolyard now?

Find and correct one mistake in each of the following sentences

1. There are some orange juice and some milk to drink.

2. Tomorrow Loan is buys a new camera for her brother’s birthday.

3. Tom does not never go fishing in the winter.

4. Students shouldn’t to litter the schoolyard.

5. Is your house at the country? – Yes, it is.

Change into negative and question form

1.Duy lives near here.

2. Mai and Lan walk to school.

3. She has long hair.

4. My mother is very king and helpful.

5. I am doing my homework now.

Match the questions with correct answers

A

B

1. How many classes are there in your school?

a. Yes, she does.

2. How is your first week at school?

b. Oh wonderful.

3. What do you do in the evening?

c. Sixteen

4. Does Mai live near her school?

d. I do my homework and watch TV.

5. Excuse me! Is there a super market near here?

e. Yes, it is.

6. Is Ha Noi more exciting than Vinh City?

f. Let’s stay at home and watch TV.

7. What shall we do this evening?

g. It’s on Quang Trung street, opposite the park.

8. Where is the cinema?

h. Yes, there is one at the corner of the street.

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My mum _________ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ______________ to school by bus. (go)

3. _______ you __________ computer games now? (play)

4. Me and my family ___________ in Greece. (live)

Read the passage and answer the questions.

Hogwarts is a very special school: it is a school for young witches and wizards. It is located near a lake in Scotland, but its students come from Scotland, England, Ireland and Wales. School begins on September 1, and students all get on a special train in London to go to school together. Hogwarts is a boarding school, so students have classes and live at the school. They have to wear robes as their uniform. Each student has an owl for a pet. The owls also carry letters from families. All students play a sport called the quidditch, a kind of flying soccer. Players try to hit the ball with a stick while mounting their flying brooms.

1. Who goes to Hogwarts School?

______________________________________

2. How do students get to school on their first day?

______________________________________

3. What do the students wear for their uniforms?

______________________________________

4. What do owls do for the students?

______________________________________

5. What do players use to hit the ball in a quidditch?

______________________________________

II. Đáp án Đề cương học kì 1 tiếng Anh lớp 6 năm 2021

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – B; 8 – B; 9 – C; 10 – D;

11 – C; 12 – C; 13 – D; 14 – B; 15 – D;

16 – D; 17 – A; 18 – B; 19 – C; 20 – A;

Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1 – There is a bookshelf in my room.

2 – The book is under the notebook.

3 – The bus is behind the car.

4 – I like the bedroom in the house.

5 – Ha is more hard-working than Quang.

6 – A village is quieter than a city.

7 – Can you tell me something about your neighborhood.

8 – In summer, Vinh is hotter than Da Nang.

9 – We mustn’t throw rubbish.

10 – Tokyo is the largest of the three cities.

11 – You shouldn’t stay up so late to listen to music.

12 – How often do you go to your painting club?

13 – You must do your homework before going to school

14 – My grandfather is the oldest in my family.

15 – Nobody in Kiet’s class is better at English than Kiet.

Make sentences using the words and phrases given

1. Computer studies is Nam’s favorite subject.

2. Mrs Thao is our teacher of English.

3. Where does Mr Tan live?

4. Shall I introduce you my best friend, An?

5. Trung likes to play soccer.

Read the following passage and choose the correct answer

1. C; 2. D; 3. C; 4. B; 5. A;

Read the passage and answer the questions

1. The boys often play badminton.

2. Yes, they do

3. He/ She plays hide – and – seek with his/her friends.

4. Because it is raining.

Find and correct one mistake in each of the following sentences

1. are thành is

2. buys thành buying

3. Doesn’t never thành never/doesn’t

4. To litter thành litter

5. at thành in

Change into negative and question form

1. Duy doesn’t live near here.;

Does Duy live near here?

2. Mai and Lan don’t walk to school.

Do Mai and Lan walk to school?

3. She doesn’t have long hair.

Does she have long hair?

4. My mother isn’t very king and helpful.

Is your mother very king and helpful?

5. I am not doing my homework now.

Are you doing my homework now?

Match the questions with correct answers

1 – c; 2 – b; 3 – d; 4 – a; 5 – h; 6 – e; 7 – f; 8 – g;

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My mum ___takes______ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ____goes_____ to school by bus. (go)

3. __Do_____ you ___play___ computer games now? (play)

4. Me and my family _______live____ in Greece. (live)

Read the passage and answer the questions.

1 – Young witches and wizards go to Hogwarts school.

2 – They get on a special train in London.

3 – They wear robes as their uniform.

4 – They carry letters from families.

5 – They use a stick to hit the ball in a quidditch.

Hướng dẫn dịch

Hogwarts là một ngôi trường rất đặc biệt: nó là trường dành cho những phù thủy và pháp sư trẻ tuổi. Nó nằm gần một hồ nước ở Scotland, nhưng sinh viên của nó đến từ Scotland, Anh, Ireland và Wales. Trường học bắt đầu vào ngày 1 tháng 9, và tất cả học sinh lên một chuyến tàu đặc biệt ở London để cùng nhau đến trường. Hogwarts là trường nội trú nên học sinh có lớp học và sinh hoạt tại trường. Họ phải mặc áo choàng như đồng phục của họ. Mỗi học sinh có một con cú cho một con vật cưng. Những con cú cũng mang thư từ các gia đình. Tất cả học sinh đều chơi một môn thể thao gọi là quidditch, một loại bóng đá bay. Người chơi cố gắng đánh bóng bằng gậy trong khi gắn chổi bay của họ.

Trên đây là Đề cương ôn tập Anh 6 học kì 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện tập Tiếng Anh 6 khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 6, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6 mới cập nhật trên website.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button