Giáo Dục

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6 THCS Thanh Văn, Thanh Oai, Hà Nội năm 2014 – 2015

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6 THCS Thanh Văn, Thanh Oai, Hà Nội

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6 THCS Thanh Văn, Thanh Oai, Hà Nội năm 2014 – 2015 là tài liệu ôn thi học sinh giỏi dành cho học sinh lớp 6 gồm nhiều dạng bài tập cơ bản và các mẫu câu thường dùng giúp học sinh cải thiện tốt các kỹ năng của mình. Mời các em học sinh cùng tải về Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6 để luyện tập và làm quen với các dạng câu hỏi của cuộc thi Olympic Tiếng Anh lớp 6.

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6 quận Ba Đình

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 6

I. LISTENING. ( 0,2 x10 = 2,0 pts)

Listen to the dialogue between Joyce and a woman and then fill in the each blank with ONE word. You will hear the recording two times. ( 0,2 x10 = 2,0 pts)

W: So tell me about your (1) _______________, Joyce.

J: Well, it’s really small town.

W: What is it like there?

J: Oh, I think it’s very (2) _______________ place.

W: Really? Why?

J: Well, there is nothing to do. No good (3) _______________. No nightlife of any kind.

W: Uh, that’s too bad. But small towns are pretty (4) _______________ to live in.

J: Well, yeah, it is (5) _______________ cheap. And lots of people love it because it’s very (6) _______________.

W: Yeah?

J: Uh-huh. It has great (7) _______________- lots of mountains and rivers, lakes, trees…

W: Well, I don’t know, Joyce. It (8) _______________ like a lovely place!

J: Well, yeah, if you like to go hiking in the summer and (9) _______________ in the winter. But, you know, I’m not the (10)

_______________ type! I’m a real city person.

II. PHONETICS: ( 0,2 x10 = 2,0 pts)

a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C or D.

1

A. noodle

B. food

C. door

D. stool

2

A. architect

B. teacher

C. watch

D. lunch

3

A. number

B. plum

C. put

D. but

4

A. watches

B. brushes

C. classes

D. lives

5

A. head

B. hear

C. dear

D. clear

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others.

6

A. suggestion

B. grandmother

C. pagoda

D. tomorrow

7

A. capital

B. national

C. vacation

D. chocolate

8

A. chicken

B. destroy

C. forest

D. plastic

9

A. toothpaste

B. thousand

C. canteen

D. orange

10

A. result

B. classmate

C. homeless

D. paddle

ANSWER KEYS

I. LISTENING. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. Hometown

2. Boring

3. Restauraunts

4. Inexpensive

5. Faily

6. Pretty

7. Scenery

8. Sounds

9. Skiing

10. Outdoors

II. PHONETICS. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

a. 1. C b. 6. B

2. A 7. C

3. C 8. B

4. D 9. C

5. A 10. A

III. VOCABULARY AND GRAMMAR. (6,0 pts)

a. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. B 6. D

2. A 7. B

3. C 8. C

4. D 9. B

5. D 10. D

b. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. Teacher 6. Beautiful

2. Chidren 7. Feet

3. Neighbourhood 8. Noisy

4. Watches 9. Riding

5. Dangerous 10. Businessman

c. (0,2 x 5 = 1 pt)

1. Work

2. Are speacking

3. Doesn’t live

4. Watches

5. Does …. Travel

d. (0,2 x 5 = 1 pt)

1. For

2. At

3. In

4. For

5. With

IV. READING. (5pts)

a. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. B 6. A
2. C 7. C
3. D 8. B
4. A 9. A
5. C 10. D

b. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. A lot 6. Than

2. There 7. Flow

3. Rivers 8. The

4. South 9. Long

5. Longest 10. Has

c. (0,2 x 5 = 1 pt)

1. Yes, we are.

2. The sea and the rivers are too dirty to swimming in.

3. There is so much smoke in the air.

4. Wild animals are quickly disappearing.

5. We must save the earth.

V. WRITING. (5 pts)

a. (0,2 x 5 = 1 pt)

1. Younger => youngest

2. Busyer => more busy

3. That => than

4. Chinan => Chiness

5. Have => has

b. ( 0,2 x 10=2,0 pts)

1. His house is to the right of the bookstore.

2. It is the taller building.

3. Tom travels to work by car every morning.

4. How much meat would you like?

5. There are twenty packets of tea in this box.

6. How much are tow notebook?

7. Phong is Nhung’s brother.

8. He goes to work at a quarter to seven.

9. Are there over eight hundred students in your school?

10. That is Mr Trung’s motorbike.

c. (2 pts)

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button